lunes, 27 de agosto de 2007

Millorem al planeta

Les bosses de plàsic estan fetes de substancies derivades del petróli, que poden trigar en degfradar-se més de mig segle. Tanmateix, les bosses serigrafiades poden contenir residur tóxics.
El seu impacte ambiental està portant a alguns paissos a substituir-les per altres biodegradables, cobrar-les o inclus prohibir-les.
La fabricació e incineració del polietilé ( el plàstic del que estan fetes les bosses), poden causar problemes de salut per les emisions de dioxines i de cianur d' hidrogen.
Una possible solució és substituir el material d' aquestes bosses per altres totalment biodegradables. A Espanya, el Ministeri de Medi Ambient pretent per 2015 que el 70% de les bosses tinguin aqueste propietat.
Per una altre banda està les mesures per estalviar paper.
En aquest sentit, són d' alavar les preses per les Generalitats Valenciana i de Catalunya que han eliminat les edicions en paper dels seus Diaris Oficials.
La Associació Internacional de Transport Aéri (IATA) a fet saber que tots els billets aéris deixaràn de ser de paper i seràn electrónics a partit del 1 de juny de 2008.

1 comentario:

Montse dijo...

ho veig dificil, aquest canvi, espero que entre tots salvem la terra.