miércoles, 11 de julio de 2007

La meva feina de vegades recompensa

De vegades, Com aquesta nit passada et sents recompensat de realitzar aquesta feina que cada cop està més criticada i no se perquè, mal vista.
I és que soc policia.
Com us dic aquesta nit hem enxampat dos homes en una violació "in flagranti" a una dona. (poden ser els autors d' una alte fa unes setmanes).
Disabte també van emxampar un delinqüent habitual dins el comerç que estaba robant.
Això et fa oblidar una mica aquesta creu que tenim els policies amb la societat que a vegades només et veu com aquell que fara que et tinguis que rascar la butxaca per haber realitzat una infracció que d' altre banda tot-hom fà, de la que tu et queixes, però que no veus tant greu quant ets tu qui la realitza.
Aquesta creu que fa que si atures a un magrebí, aquest et digui que ets un racista perquè l' has aturat per ser "moro". Que si atures a un sud-americà et digui que ets racista perquè l' has aturat per ser "sudaca". Que si atures a un del país et diu que només parem als d' aquí quant hi han " moros i sudacas" que fan el que volen.
El sentiment de la majoria de policies és que s' ens veu encara com a les forces existents a l' era franquista que ens dediquem a coartar llibertats quan la nostra feina és la de protegir i assegurar el lliure exercici dels drets i llibertats de tots.
Aquestes persones a les que ajudes t' ho agreiexen de tot cor durant un temps, però despres de la següent denuncia tornes a ser el fill de P... de sempre.

4 comentarios:

Bruguers dijo...

És absolutament cert el que dius en el teu escrit, fins i tot he tingut càrrec de conciència al llegir-lo. Jo he agafat algunes enrabiades al sentir-me maltractada verbalment per la policia(Nacional)
Actualment sembla ser que els "cossos de seguretat" tenen una mica més de prestigi a causa de l'inseguretat que donen certs col·lectius que han aparegut els darrers anys (no vull ser políticament incorrecte) però, entre Nacional, Local i Mossos de vegades no sabem a qui dirigir-nos perquè no coneixem les competències de cadascú i també per la imatge de descoordinació que mostreu.

Salva dijo...

Hola bruguers, he intentat ferte comentaris al teu blog però ho tens mal configurat i no ho permet. tens d' anar a la pestanya de comentaris i marcar permitir comentarios.

garmir dijo...

Hola:
L´académia on estudio està especialitzada en Mossos d´Esquadra és el seu punt fort, per aixó veig els policies que tindrem en 1 any o 2 i son bona gent.
Per a mi, tots vosaltres, els policies teniu bona imatge, em donen seguretat, no ho veig com un cos repressor, i entre els estudiants que he vist no he vist cap "Rambo", son gent ben normal.

Excel.lent feina, Salva.

Bruguers dijo...

Hola Salva,
He tocat uns quants botonets i suposo que hauré permès l'entrada de comentaris. No es pot ser "novata" a cap preu.
Gràcies per l'ajuda.